Οδηγίες Εγκατάστασης Blinkus

Οδηγίες εγγραφής στην Πλατφόρμα απομακρυσμένης διδασκαλίας Blinkus

Προϋποθέσεις για την παρακολούθηση μαθημάτων:

  1.  Ηλεκτρονικός υπολογιστής. (Προτείνεται)
    Ακουστικά με μικρόφωνο. (Η χρήση ηχείων δεν ενδείκνυται καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μεταφέρεται ο ήχος τους μέσω του μικροφώνου στην υπόλοιπη τάξη. Σε laptops με κοινή υποδοχή για ακουστικά/μικρόφωνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε hands free κινητού τηλεφώνου )
    ή Tablet ή Κινητό τηλέφωνο. (ειδικά η περίπτωση του κινητού δε συστήνεται καθώς η μικρή οθόνη δυσκολεύει την παρακολούθηση του μαθήματος)
  2. Πρόσβαση στο ίντερνετ (προσοχή στην περίπτωση χρήσης κινητού τηλεφώνου να υπάρχει σύνδεση με κάποιο δίκτυο wifi καθώς η πλατφόρμα χρησιμοποιεί βίντεο και ήχο και ο όγκος δεδομένων που μεταφέρεται είναι μεγάλος, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες χρεώσεις στον λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας!)
  3. Μία ενεργή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) η οποία πρέπει να δηλωθεί κατά τη δημιουργία λογαριασμού, καθώς και για τον λογαριασμό του Zoom, όπως θα δούμε παρακάτω.
  4. Λογαριασμό στο Zoom ο οποίος μπορεί να δημιουργηθεί στο https://zoom.us και μπορείτε να βρείτε απλές οδηγίες για το πως να κάνετε την εγκατάσταση στο παρακάτω βίντεο: https://youtu.be/CJwXbimIifA . Την εφαρμογή Zoom την κατεβάζουμε από έδω. Σε περίπτωση εγκατάστασης σε Tablet ή κινητό τηλέφωνο η διαδικασία είναι παρόμοια, αλλά μην ξεχνάτε επίσης ότι θα βρισκόμαστε πάντα στη διάθεση σας για να σας καθοδηγήσουμε σε περίπτωση που μας χρειαστείτε. Φροντίστε κατά τη δημιουργία του λογαριασμού να δώσετε το πλήρες ονοματεπώνυμο του μαθητή (και όχι κάποιο τυχαίο ψευδώνυμο) ώστε να είναι ευκολότερη η αναγνώριση του λογαριασμού του από εμάς.

Βήματα για την εγγραφή στο Blinkus:

1) Με το πρόγραμμα πλοήγησης της επιλογής μας (firefox, chrome, edge ,safari) μπαίνουμε στην αρχική σελίδα του φροντιστηρίου:
www.busybees.gr και στο μενού επιλέγουμε e-class.

2) Στη νέα σελίδα που μας ανοίγει επιλέγουμε “Ενεργοποίηση Blinkus ID” (εικ. 1)

3) Στη σελίδα με τίτλο “Ενεργοποίηση Κωδικών” εισάγουμε τους κωδικούς που θα βρούμε στην εσωτερική μεριά του εξώφυλλου των βιβλίων της Hillside Press όπως ακριβώς εμφανίζονται, στα κενά πεδία (εικ 2.). Αφού έχουμε προσθέσει όλους τους κωδικούς πατάμε το κουμπί “Επόμενο Βήμα”. Στην περίπτωση που από κάποιο βιβλίο απουσιάζει το ειδικό αυτοκόλλητο με τον κωδικό του βιβλίου, προχωρήστε εισάγοντας αυτά που έχετε στην κατοχή σας και επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την έκδοση των κωδικών για τα υπόλοιπα.

4) Στην επόμενη σελίδα με τίτλο “Σύνδεση/εγγραφή” πατάμε το κουμπί “Εγγραφή” (εικ. 3)

5) Έπειτα, εισάγουμε τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή (στα ελληνικά) στα ανάλογα πεδία (εικ 4), και πατάμε το κουμπί “Επόμενο Βήμα)

6) Εφόσον έχουμε ακολουθήσει σωστά όλα τα παραπάνω βήματα θα εμφανιστεί η τελευταία σελίδα με τίτλο “Επιβεβαίωση” και από κάτω θα αναγράφονται οι κωδικοί τον βιβλίων που εισάγαμε και δίπλα τους η λέξη “ACTIVATED”. Στην περίπτωση που κάποιος κωδικός δεν ενεργοποιήθηκε επικοινωνείτε μαζί μας και το διορθώνουμε εμείς. Η διαδικασία εγγραφής του μαθητή έχει ολοκληρωθεί!

7) Πατάμε λοιπόν πάνω αριστερά στις λέξεις “Busy Bees” για να επιστρέψουμε στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας. Εκεί βάζουμε στα πεδία “Όνομα χρήστη” το email μας και στον “Κωδικό Πρόσβασης” τον κωδικό που μόλις δηλώσαμε κατά την εγγραφή και πατάμε το κουμπί “Είσοδος”.

8) Στην επόμενη οθόνη είμαστε πλέον στην κεντρική σελίδα της πλατφόρμας. Εκεί εμφανίζονται τα βιβλία που έχουμε ενεργοποιήσει για τον μαθητή, τα οποία μπορεί να ξεφυλλίσει και να κατεβάσει στον υπολογιστή τους ώστε να τα έχει και στην ηλεκτρονική τους μορφή. Το σημαντικό κομμάτι αυτής της σελίδας όμως είναι η αυτοματοποιημένη και εύκολη είσοδος σε Ζωντανή απομακρυσμένη διδασκαλία στο πάνω μέρος της σελίδας. Εκεί ο μαθητής βλέπει τις προγραμματισμένες ζωντανές συνεδρίες με το τμήμα του, και όταν φτάνει η ώρα του μαθήματος μπορεί να πατήσει το κουμπί “Είσοδος” (εικ. 5) και η πλατφόρμα θα του ανοίξει αυτόματα την εφαρμογή Zoom και θα τον βάλει στη συνεδρία της τάξης του!

Η πλατφόρμα Blinkus προσφέρει πάρα πολλά χρήσιμα εργαλεία όπως αυτοματοποιημένη αξιολόγηση των ασκήσεων όλων των βιβλίων που υποστηρίζει, προγραμματισμό διαδραστικών εξετάσεων, και δίνει τη δυνατότητα στον καθηγητή και στον μαθητή να έχουν μια συνεχή επαφή και επικοινωνία χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία στον ίδιο χώρο.

Κατανοούμε ότι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα προσαρμοστούμε σε οποιεσδήποτε συνθήκες, χωρίς να χρειαστεί να στερήσουμε από τα παιδιά μας το πολυτιμότερο των αγαθών, τη μόρφωση!